doloresstoian

Sunt femeie, așa că sigur am, măcar, câte o părere despre orice subiect.

Maniere necesare în corespondența virtuală

Conduita adoptată de o persoană în spațiul online poate spune multe despre acea persoană. Este la fel de importantă în crearea unei imagini individuale ca în realitate. Dacă în viața fizică putem vorbi de un ansamblu de valori ce reies din tot ceea ce facem, din felul în care ne exprimăm și din atenția pe care o acordăm detaliilor, la fel este și în cazul comunicării din spațiul virtual. Aici vorbim despre un nou termen, netiquette, care înseamnă bunele maniere în mediul online.

Pentru o comunicare online cât mai armonioasă este necesar să ținem cont de o serie de reguli. În momentul în care ne-am asumat o formă de identitate virtuală, fie ea o adresă de e-mail, un ID pe un chat sau un cont pe una din rețelele de socializare, trebuie să ne comportăm în concordanță cu regulile unei comunicări civilizate. Sunt numeroase studii făcute despre comunicarea cu ajutorul e-mail-urilor, atât cea în interes profesional, cât și cea în scop de socializare. Toate aceste studii demonstreză că această formă de comunicare este foarte importantă, indispensabilă chiar, omului modern.

Pentru alcătuirea corectă a unui e-mail, care să corespundă cerințelor nescrise ale unei comunicări virtuale manierată, trebuie să ținem cont de câteva reguli. Toate acestea contribuie la imaginea expusă online a fiecăruia dintre noi. În cele ce urmează sunt redate câteva dintre aceste reguli, de care trebuie să ținem cont, mai ales în comunicarea profesională, în cea cu aspect oficial sau cea cu persoane necunoscute.

  • Imaginea de asamblu într-un e-mail este dată de felul în care este structurat conținutul acestuia, de cursivitatea limbajului, de corectitudinea gramaticală și, nu în ultimul rând, de topica folosită.
  • Dimensiunea fontului folosit și forma acestuia sunt importante într-un e-mail. Nu se folosesc majuscule, doar dacă acestea sunt cerute de scrierea corectă.

 

Citește mai mult aici: http://almanahonline.ro/maniere-necesare-in-corespondenta-virtuala/

Single Post Navigation

Lasă un comentariu